UNICO – Airconditioners zonder buitenunit

unico airco

Ventaria is de officiële verdeler van de airconditioners zonder buitenunit van Olimpia Splendid in België!

Olimpia Splendid is een Italiaans bedrijf dat zich sinds 1956 onderscheidt in het ontwerpen, het produceren en het vermarkten van producten voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling.

Ventaria verdeelt het Unico-gamma, een reeks airconditioners zonder buitenunit. Unico is gepatenteerd door Olimpia Splendid in 1998 en is een airconditioner zonder architecturale impact, die de buitenunit vervangt door een innovatief buitenroostersysteem dat hinder op gevels of terrassen elimineert.

installation-unico

 

De Unico airconditioners zonder buitenunit zijn vooral geschikt voor het ventileren, koelen en/of verwarmen van aparte ruimtes. Zij worden vrij eenvoudig aan de wand geïnstalleerd en dus is het niet nodig om airconditioners met elkaar te verbinden. Door te kiezen voor de Unico met een elegant design passen de toestellen mooi in elk interieur.

Bij het INVERTER-systeem kan de compressor draaien met een variabel toerental en zal dus niet afslaan. Hij kan dus sneller een ruimte afkoelen en zal daarna afhankelijk van de temperatuur langzamer gaan draaien. De airconditioner werkt dus gemoduleerd en is daardoor in staat de koelcapaciteit traploos aan de vraag aan te passen.

De HP-versie kan ook als warmtepomp worden gebruikt. Het is mogelijk om de traditionele verwarming te vervangen of te versterken. Omdat de efficiëntie van een warmtepomp drie tot vier keer groter is dan die van een cv-ketel, bespaart u dus geld.

Eenvoudige installatie:

De installatie van Unico gebeurt volledig vanuit de binnenkant van het huis, idem dito voor de plaatsing van de externe roosters.

 

5 beschikbare modellen:

De Unico Air 20 HP EVA is geschikt voor koeling en verwarming van individuele ruimtes tussen 15 en 20 m².
De Unico Air 25 HP EVA is geschikt voor koeling en verwarming van individuele ruimtes tussen 20 en 25 m².
De Unico Edge 30 HP EVA is geschikt voor koeling en verwarming van individuele ruimtes tussen 25 en 30 m².
De Unico Pro 35 HP EVA is geschikt voor koeling en verwarming van individuele ruimtes tussen 25 en 35 m².
De Unico Tower 25 HP RVA is geschikt voor koeling en verwarming van individuele ruimtes tussen 25 en 30 m².

Download de algemene brochure hier

This site is registered on wpml.org as a development site.